Alma lombfalfelület kalkulátorHazánkban elsőkent a DagonisR-t engedélyezték a lombfalfelület (LFF) méretéhez igazított dozirozassal. Fakadástól egészen a csúcsrügyben záródásig az almafák lombozata folyamatosan növekszik. A virágzást követően a gyümölcsök fejlődésével többszörösére nő a termés felülete is.Sortávolság: 3.25 m

Kezelt lombfal magasság a törzs nélkül: 2.75 m
A varasodás elleni dózis: l/ha


*A varasodás elleni maximum dózis 1.20 l/ha

Kézenfekvő tehát, hogy a vegetáció kezdetekor jóval kisebb felületet kell megvédeni, mint a nyári hónapokban. A Dagonis® használata lehetőséget kínál arra, hogy a készítmény dózisát ennek megfelelően változtassuk, méghozzá úgy, hogy a kisebb felületen használt alacsonyabb dózis nem jelent alacsonyabb hatékonyságot.

A tenyészidőszak folyamán három körülmény állandó változása hívta életre az újfajta dózismeghatározás szükségességét: a fakadástól a csúcsrügyben záródásig folyamatosan növekvő (védendő) lombfelület, a növényi szövetek varasodással szembeni fogékonyságának változása, és a fertőzési nyomás.

A lombfalfelület magasságot minden növényvédelmi kezelés előtt mérjük meg. Amennyire lehetséges, törekedjünk a pontos mérésre. Néhány cm-es differencia nagymértékben nem befolyásolja a kijuttatott Dagonis® mennyiséget. Ha nem a teljes lombfalat kezeljük, akkor elegendő az „utolsó” fúvóka fölötti kezelt résszel számolnunk. Kerüljük el a Dagonis® elsodródását helyes fúvókaválasztással, gépbeállítással (menetsebesség, szállítólevegő nyomása) és ügyeljünk a felső fúvóka pontos fedésére..

Honlapunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomonkövetése érdekében. Részletek az Adatvédelmi tájékoztatóban