Almavédelmi előrejelzések

Folyamatosan frissülő szöveges, videós előrejelzések, műszeres agrometeorológiai állomásadatok Északkelet-Magyarország almatermő vidékeiről.

Iránymutatás az almavédelemben

Célunk a Defenso életre hívásával, hogy a sikeres növényvédelem kivitelezése ne termelési kockázatot jelentsen, hanem egy elérhető technikai minimum legyen. A Defenso egy ingyenesen hozzáférhető „iránytű” az almavédelemben 2018-ban a BASF-től.

Szöveges előrejelzés

Gyengülő varasodás, tovább fenyegető lisztharmat!

A július igazi hőséggel indult 28-36°C közötti maximum hőmérséklettel, csapadékot a meteorológusok elszórtan jósolhatnak, várhatóan nagy viharokkal, esetleg jégesővel. A július eleji hatalmas viharok, mechanikai sérüléseket, ágtöréseket szélsőséges esetekben teljes fák kitörését eredményezte az ültetvényekben, az érés előtt lévő meggyet sok helyen a földre leverte. A különböző betegségek tovaterjedésének a megakadályozására javasoljuk, a kontakt gombaölő szeres kezeléseket.

Kapcsolódó videók

A jövő karboxamidja, a Xemium®

A karboxamid hatóanyagcsoportba számos hatékony fungicid tartozik. Hatásukat a komplex II-ben fejtik ki, a Szentgyörgyi-Krebs ciklusban a szukcinát-dehidrogenáz enzim gátlásával (SDH-gátló) megakadályozzák a szukcinát fumaráttá való átalakulását, így megszakad az elektrontranszport folyamata, azaz meghiúsul az energia előállítása, ezáltal leáll a kórokozó gombák sejtnövekedése. Működési mechanizmusuk tehát azonos, mégsem ugyanolyanok. A Xemium-ot egyedi molekulaszerkezete különleges tulajdonságokkal ruházza fel. Pálfay Gábor, a BASF Hungária Kft. fejlesztési vezetője mutatja be a hatóanyagot.

Háti permetező tisztítása

A háti permetező belső és külső tisztítási eljárása.

Honlapunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomonkövetése érdekében. Részletek az Adatvédelmi tájékoztatóban