Almavédelmi előrejelzések

Folyamatosan frissülő szöveges, videós előrejelzések, műszeres agrometeorológiai állomásadatok Északkelet-Magyarország almatermő vidékeiről.

Iránymutatás az almavédelemben

Célunk a Defenso életre hívásával, hogy a sikeres növényvédelem kivitelezése ne termelési kockázatot jelentsen, hanem egy elérhető technikai minimum legyen. A Defenso egy ingyenesen hozzáférhető „iránytű” az almavédelemben 2018-ban a BASF-től.

Aktuális előrejelzés

Műszeres adatok

Historikus adatok

Az adott agrometeorológiai állomás telepítésének évétől visszakereshetők és ingyenesen lementhetők az időjárási adatok.

Állomás adatok

Az időjárási állapotjelzők közül a hőmérséklet, relatív páratartalom, csapadék és levélfelület nedvesség adatok frissítése óránkénti gyakorisággal történik. Kattintson a részletek gombra!

Növényvédelmi megoldások

Az alma termékportfóliónk összesen 11 hatóanyaggal a legtöbb gazdaságilag jelentős gombabetegség és gyom leküzdésére megoldást nyújt.

Videós előrejelzések

A jövő karboxamidja, a Xemium®

A karboxamid hatóanyagcsoportba számos hatékony fungicid tartozik. Hatásukat a komplex II-ben fejtik ki, a Szentgyörgyi-Krebs ciklusban a szukcinát-dehidrogenáz enzim gátlásával (SDH-gátló) megakadályozzák a szukcinát fumaráttá való átalakulását, így megszakad az elektrontranszport folyamata, azaz meghiúsul az energia előállítása, ezáltal leáll a kórokozó gombák sejtnövekedése. Működési mechanizmusuk tehát azonos, mégsem ugyanolyanok. A Xemium-ot egyedi molekulaszerkezete különleges tulajdonságokkal ruházza fel. Pálfay Gábor, a BASF Hungária Kft. fejlesztési vezetője mutatja be a hatóanyagot.

Háti permetező tisztítása

A háti permetező belső és külső tisztítási eljárása.