Ha szeretne értesülni a fontos hírekről, előrejelzésekről, engedélyezze az értesítéseket!

Almavédelmi előrejelzések

Folyamatosan frissülő szöveges, videós előrejelzések, műszeres agrometeorológiai állomásadatok Északkelet-Magyarország almatermő vidékeiről.

Iránymutatás az almavédelemben

Célunk a Defenso életre hívásával, hogy a sikeres növényvédelem kivitelezése ne termelési kockázatot jelentsen, hanem egy elérhető technikai minimum legyen. A Defenso egy ingyenesen hozzáférhető „iránytű” az almavédelemben 2018-ban a BASF-től.

Szöveges előrejelzés

Küszöbön a varasodás aszkopóra szóródása

Az elmúlt napokban a hideg és váratlan hó visszafogta a gyümölcsfák fejlődését, de almában egérfüles, korai zöldbimbós állapottal is találkoztam. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő héten felmelegedésre, sőt szombat - vasárnapra (03.28-29.) 16-18 °C is emelkedhet a hőmérséklet, éjszakai fagyra kedden (04.04-én) számíthatunk

Kapcsolódó videók

A jövő karboxamidja, a Xemium®

A karboxamid hatóanyagcsoportba számos hatékony fungicid tartozik. Hatásukat a komplex II-ben fejtik ki, a Szentgyörgyi-Krebs ciklusban a szukcinát-dehidrogenáz enzim gátlásával (SDH-gátló) megakadályozzák a szukcinát fumaráttá való átalakulását, így megszakad az elektrontranszport folyamata, azaz meghiúsul az energia előállítása, ezáltal leáll a kórokozó gombák sejtnövekedése. Működési mechanizmusuk tehát azonos, mégsem ugyanolyanok. A Xemium-ot egyedi molekulaszerkezete különleges tulajdonságokkal ruházza fel. Pálfay Gábor, a BASF Hungária Kft. fejlesztési vezetője mutatja be a hatóanyagot.

Háti permetező tisztítása

A háti permetező belső és külső tisztítási eljárása.

Honlapunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomonkövetése érdekében. Részletek az Adatvédelmi tájékoztatóban