Varasodás
Lisztharmat
Lisztharmat
Peronoszpóra
Monília
Meggyantraknózis
Fitoftóra
Alternária
Scroll

Ha szeretne értesülni a fontos hírekről, előrejelzésekről, engedélyezze az értesítéseket!

Cikkek

Szakcikkek, elemzések

Cikkek

Szakcikkek

A foszforossav szőlőperonoszpóra elleni gyógyító hatásáról

Szakirodalmi feldolgozás

Téli zöldtrágya vetés – miért olyan fontos? Szüret után még van idő a vetésre…

A helyesen végzett téli zöldítés a talajéletet növeli, humuszt épít, csökkenti az erózióveszélyt és csökkenti a nitrát mélyebb rétegekbe mosódását., Anne Meyer, az Ecovin szakembere azt javasolja, még a tél előtt vessük el a zöldtrágyanövényeket..

A klímaváltozás hatásai

A kílmaváltozás okozza a legmarkánsabb változásokat a szőlőtermesztésben. Hogy a termelők mennyire veszik figyelembe ezt a tényt és miként reagálnak rá- bemutatja Prof. Dr. Simone Loose, a Geisenheimi Főiskoláról (Németország).

Új utakon

A klímaváltozás hatása a szőlőültetvényekben is érezhető. Változtatnunk kell a termesztéstechnológián azért, hogy igazodni tudjunk az új helyzethez.

Alma prémium ajánlat

Alma Prémium ajánlat Teljeskörű védelem lisztharmat és varasodás ellen almában, jelentős árkedvezménnyel! (A részeltek eléréséhez bejelentkezés szükséges)

Számoljuk a költségeket a jövedelmező szőlőtermesztésért!

A szőlőtermesztés jövedelmezőségének csökkenése arra sarkallja a termelőket, hogy a termelés költségeit pontosan vezessék a szezon során. Annak érdekében, hogy az alig változó szőlő felvásárlási árak mellett is jövedelemzően tudjunk termelni, tisztában kell lennünk az egyes költségek egymáshoz viszonyított arányával.

A Delan® Pro sikerének titka

Hazánkban szőlőperonoszpóra-járvány nagyon ritkán fordul elő. A betegség elhárítására évről évre mégis jóval többet költünk, mint együttesen a lisztharmat és a botritisz elleni védekezésre. A magyarázat jóval kevésbé szakmai, mint inkább pszichológiai. Egyszerűen szeretnénk biztonságban tudni a szőlőt, éppen ezért kritikus fenológiai állapotban – pl. virágzás környékén –, csapadékos időjárás esetén, megszokásból választjuk a szisztemikus és kontakt hatóanyagot is tartalmazó, igen drága „nagyágyúkat”. Két-három ilyen beavatkozás könnyedén megdrágítja a fungicides védelmet.